Előfizetői tartalom

Csak a nemesfémek drágultak a dollár gyengülésére

Portfolio
Az amerikai piacok zárva tartása miatt a hétvégi pozitív események (kínai monetáris lazítás, görög eseményekkel kapcsolatos pozitív várakozások, dollár gyengülése) mérsékelt hatást gyakoroltak az árupiacokra. A nemesfémek kivétel nélkül drágulni tudtak, miközben az ipari fémek Londonban veszítettek értékükből. A Brent a 3 éves csúcsa közelébe drágult, ahonnan az árfolyam elsőre visszapattant.

Hiába érkezett a hétvégén több pozitív hír az árupiacok számára, a nyersanyagok vegyes elmozdulásokat mutattak. A piacokat kedvezően befolyásolta, hogy a hétvégén Kína újabb monetáris lazító intézkedést jelentett be, a banki kötelező tartalékrátát ugyanis újabb 50 bázisponttal csökkentették. Emellett egyre nagyobb optimizmussal várták a görög tárgyalásokat a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés