Előfizetői tartalom

Drágult az arany, lendületét vesztette az olaj

Portfolio
A nyersanyagpiacokat számos kedvező hír befolyásolta hétfőn, kezdve a hétvégén bejelentett kínai monetáris lazítástól, a görög tárgyalásokkal kapcsolatos optimizmuson át, a dollár leértékelődéséig. A kedvező tényezők az ipari- és nemesfémeknek lendületet is adtak, az olaj viszont nem bírt már emelkedni a több mint egy hete tartó folyamatos menetelés után.

A nyersanyagokat, köztük az olyan ipari fémeket, mint a réz, vagy a nemesfémeket, mint az arany egyaránt feljebb segítette, hogy hétvégén a kínai jegybank a banki tartalékráta 50 bázispontos csökkentését jelentette be (növelve ezzel a bankok szabadon használható pénzét). A nyersanyagokat emellett drágította, hogy a piaci szereplők optimista hangulatban várták a görög mentőcsomagról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés