Előfizetői tartalom

Az olaj és az ezüst szárnyalására fogadnak a hedge fundok

Portfolio
A hedge fundok nagyon bíznak az olaj további drágulásában, amit bizonyít az is, hogy nettó vételi pozícióik a határidős és opciós piacokon jelentősen növekedtek. Az olaj mellett a nagyobb árupiaci spkulánsok körében az ezüst volt az elmúlt hónapok legnagyobb slágerterméke, de a kedvező amerikai makroadatok, és a Görögország megmentésével kapcsolatos optimizmus növelte a réz iránti keresletüket is. Az agrártermékek viszont döntően továbbra sem népszerűek a hedge fundok körében, egyedül a szójababot vették lelkesen a spekulánsok, miután dél-amerikai szárazság miatt csökkent a nyersanyag várható termése.

Nagy volt az optimizmus egyes termékekkel szemben A hedge fundok nettó vételi pozíciója összességében enyhén csökkent a múlt szerdával végződött héten, de így is az 5 hónapos csúcs közelében van a legnagyobb spekulánsok árupiaci kitettsége az opciós és határidős piacokon. Az árupiaci alapokba eközben nettó 357 millió dollár érkezett - az EPFR adatai szerint. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés