Előfizetői tartalom

A befektetési alapokat sem kímélték a végtörlesztők

Portfolio
Hatalmasat javult a befektetői hangulat a világ tőkepiacain januárban, a kockázatvállalási hajlandóság növekedése pedig a részvények, nyersanyagok szárnyalásában, a hazai kötvényhozamok csökkenésében, és a forint erősödésében mutatkozott meg. A kedvező hangulatnak köszönhetően a hazai befektetési alapok is kiemelkedően jól teljesítettek, szinte valamennyi befektetési alap kategória figyelemre méltó pluszokat produkált, ám ez is kevésnek bizonyult ahhoz, hogy ellensúlyozza a - főként a végtörlesztéssel magyarázható - tőkekivonást az alapokból. A hazai befektetési alapok vagyona így ismét csökkent, ezúttal 78 milliárd forinttal, amivel összesen közel két éves mélypontra esett a kezelt vagyonuk.

A tavalyi gyenge év után pozitív fordulattal indult az idei esztendő. A fejlett országokból érkező makroadatok többnyire a félelmek enyhülését hozták, miközben a jegybanki likviditásbővítő programok kellő lendületet adtak a tőke- és árupiacoknak. Elsősorban a tavaly összesen 20 százalékos veszteséget elszenvedő feltörekvő piacok kezdték jól az évet, hiszen januárban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés