Előfizetői tartalom

Tovább szárnyal az ezüst, tovább szakad a földgáz

Portfolio
A nyersanyagok összességében enyhe pluszban zárták a tegnapot. A nemesfémek és a mezőgazdasági termékek többségében drágulni tudtak, miközben az energiapiaci eszközök és az ipari fémek veszítettek értékükből. Az árupiacokat támogatta ugyan a kedvező piaci hangulat és a dollár gyengülése, egyedi tényezők, és a növekedési kockázatok azonban egyes piacokon hátráltatták az idei rali folytatódását.

A nyersanyagok átlagos árváltozását tükröző Dow Jones UBS index 0,11 százalékkal tudott emelkedni tegnap, miközben a dollár gyengüléssel zárta a napot (a dollárindex 0,51 százalékkal került lejjebb). A dollár gyengélkedése és a viszonylag optimista tőkepiaci hangulat, és az ezzel járó egészséges kockázatvállalási hajlandóság kedvező környezetet jelentett a nyersanyagok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés