Előfizetői tartalom

Az önkéntes pénztárak újraszabályozása még bizonytalan

Portfolio
A Nemzetgazdasági Minisztériumban jelenleg is folyik az önkéntes pénztárak friss szabályozásának kidolgozása, az origo.hu írása szerint több pénztárvezető azt erősítette meg, hogy fél évvel ezelőtt volt egy konzultáció, ahol több javaslat is felmerült. A nagy pénztárak többsége képviseltette magát a tárgyaláson, viszont egyelőre a pénztárak is csak találgatnak, hogy mit akarnak az NGM-ben a szektor sorsáról. Elvileg egy letisztultabb, de szigorúbb feltételeket meghatározó szabályozás is életbe léphet, miközben az adókedvezmények is növekedhetnek.

Elvileg felmerült egy úgynevezett elismert pénztári kör létrehozásának ötlete, amely azt jelenti, hogy ezeknek a pénztáraknak a tagjai több kedvezményhez jutnának, viszont szigorúbb feltételeknek kellene megfelelniük. A megtakarításokat például csak a nyugdíjazáskor lehetne felvenni, méghozzá járadék formájában, azonban ezért cserébe a tagok magasabb adókedvezményt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés