Előfizetői tartalom

A külföldiekben reménykednek a kortárs galériák

Portfolio
Nehéz időszakon van túl a hazai műkereskedelem, melyben a piaci szereplők többsége csak a talponmaradást tudta kitűzni célul és ez sem sikerült mindenkinek. Körképünk második részében ismert galeristákat kértünk 2011-es évük értékelésére és az új esztendővel kapcsolatos várakozásaik, terveik megfogalmazására. A válaszokból kibontakozó összkép kedvezőbb a bevezetőben leírtaknál, aminek az a magyarázata, hogy a galériák szívesebben beszélnek az elért eredményekről, mint a gondokról. A galériák elmondása szerint vásárlóik között egyre nagyobb a külföldiek aránya. Az idei évet illetően a hangulat elszántnak, óvatosan bizakodónak tűnik.

Deák Erika szerint (Deák Erika Galéria) a tavaly történtek megfeleltek az eleve szerény várakozásoknak. A galéria művészeinek nemzetközi pozíciói erősödtek; ketten bekerültek a Phaidon kiadónak a kortárs festészet új tendenciáit bemutató kötetébe, több művészük iránt erősödő érdeklődés volt tapasztalható külföldön, ami visszaigazolta a nemzetközi vásárokon...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés