Előfizetői tartalom

NGM: nyugdíjfronton lépnie kell a kormánynak

Portfolio
A Nemzetgazdasági Minisztérium egyik belső munkaanyaga szerint tovább nem halasztható a nyugdíjrendszer átalakítása, az origo birtokába került anyag szerint a kormány több lehetőség közül is választhat, azonban mint arra már történtek több ízben is utalások, a befutó a svéd rendszerhez hasonló modell lehet. Több oldalon is belenyúlnának a rendszerbe, így például gyorsabb lenne a korhatáremelés, csökkentenék a kezdőnyugdíjakat a jövedelmekhez képest és az önkéntes pénztárak esetében a tulajdonosok oldalán lennének jelentős változások.

Az NGM szerint a kormány azért van lépéskényszerben, hiszen a hatályos törvények szerint 2013 január elsejétől megváltozik a nyugdíjak számítási módja, a korábbi nettó jövedelem helyett a bruttó jövedelem lesz a nyugdíjszámítás alapja. Mindez azt jelentené, hogy ha nem akarna a kormány több nyugdíjat kifizetni, akkor meg kéne adóztatni a nyugdíjakat, ezt azonban el...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés