Előfizetői tartalom

Szárnyal az ezüst, menetel az arany is

Portfolio
A görög adósságtárgyalások okozta dollárgyengüléssel magyarázzák elsősorban a nemesfémek mai drágulását. Bár az arany csak viszonylag szolid, 0,3 százalékos pluszban van, az ezüst már több mint 4,5 százalékot szárnyalt, ami egyes piaci szereplők szerint short pozíciók tömeges zárásának is köszönhető volt - írja a MarketWatch.

Rövid távon a dollár gyengülése az euróval szemben jót tesz az arany drágulásának, hosszú távon viszont az európai monetáris lazítás okozta euró gyengülés segítheti a nemesfémet - mondta Brien Lundin, a Gold Newsletter szerkesztője. A nemesfémek a dollár délutáni gyengélkedésével felfelé vették az irányt, különösen az ezüst, amely már 4,5 százalékos pluszban tartózkodik....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés