Előfizetői tartalom

Kisebb tőkével is lehet drága műkincsekbe fektetni

Portfolio
Bár egyre népszerűbbek, a műkincspiac még mindig igen kicsi szereplőinek számítanak a műkincsekbe fektető befektetési alapok. A drága műtárgyak megvásárlását kisebb tőkével rendelkező befektetők számára is lehetővé tévő alapok lassan terjednek el, a műkincspiac ugyanis sokak számára ismeretlen terep, az alapokkal kapcsolatban pedig a megfelelő hosszúságú múltbeli adatok hiányában még mindig nagy a bizonytalanság. A legnagyobb felívelés e téren is Ázsiában tapasztalható - írja az Eurekahedge.

Gyerekcipőben járnak még az alapok A műkincs alapok piaca a hírverésnek köszönhetően nagyobbnak tűnik, mint amekkora valójában. Jelenleg is mindössze néhány alap foglalkozik tőke gyűjtéssel. Ráadásul nem ritka, hogy egy alap 100 millió dollár feletti összeg összegyűjtését tervezi, de végül 10-15 millió dollárral kezdi meg zártvégű működését, vagyis műkincsek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés