Előfizetői tartalom

Nagy meneteléssel kezdték az évet a nemesfémek

Portfolio
Hatalmas meneteléssel kezdték az évet a fontosabb nemesfémek. A szinte töretlen drágulás eredményeként az arany árfolyama idén már több mint 6, az ezüsté már több mint 10 százalékot emelkedett. A nemesfémeket hajtja az IMF esetleges feltőkésítése mellett az EKB likviditás bővítése, és a napokban a dollár gyengülése is, miközben hosszú távon a jegybanki vásárlások és az ázsiai keresletnövekedés továbbra is optimizmusra ad okot.

Nagy meneteléssel kezdte a 2012-es évet az arany, a mai nappal pedig sorozatban a negyedik emelkedő napját könyvelheti el. A tavaly néhány nap alatt közel 20 százalékkal leértékelődő nemesfém év eleje óta már több mint 6 százalékkal drágult. Az elmúlt napok árfolyam-emelkedése mögött elsősorban az a várakozás áll, miszerint növelhetik a Nemzetközi Valutaalap finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés