Előfizetői tartalom

Közel kétéves mélyponton a hazai befektetési alapok vagyona

Portfolio
Igen viharosra sikeredett az amúgy sem könnyű 2011-es év utolsó hónapja. Bár az európai adósságválság körüli félelmek enyhén csillapodtak, és Amerikából is kedvező makroadatok érkeztek, a hazai események nem kedveztek a befektetési alapoknak. A magyar államadósság leminősítése miatt megugró hozamok, a gyengülő forint, a BUX további mélyrepülése az egyik oldalról, a végtörlesztés és az államhoz került nyugdíjvagyon részleges értékesítéséből fakadó tőkekiáramlás a másik oldalról nehezítette a befektetési alapok dolgát. Ebben a környezetben viszonylag jól állták a sarat az alapok, de a jelentős, 74 milliárd forintos tőkekivonás és az enyhén negatív hozamok hatására a hazai befektetési alapok vagyona 85 milliárd forinttal csökkent - a BAMOSZ szerint. Ilyen alacsony utoljára 2010 februárjában volt a hazai alapok kezelt vagyona.

Igen viharosra sikeredett az amúgy sem könnyű 2011-es év utolsó hónapja. Bár az európai adósságválság körüli félelmek enyhén csillapodtak, és Amerikából is kedvező makroadatok érkeztek, a hazai események nem kedveztek a befektetési alapoknak. Karácsony előtt a Moody's után az S&P is bóvliba vágta a magyar államadósságot, a forint így hamar gyengülő pályára állt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés