Előfizetői tartalom

Milyen év várható a műkincspiacon?

Portfolio
Bár a hazai aukciós piac még javában téli álmát alussza, és csak május után kezd el élénkülni, külföldön már javában folynak az árverések. Az év eleji aukciók eredményei ráadásul igen fontosak, hiszen sokat elárulnak az idei szezonról. Az idei első nagy árverések anyaga alapján úgy tűnik, hogy a beadók bizalmát egyelőre nem ingatta meg a tavaly év végi visszaesés; hamarosan eldől, hogy a piac visszaigazolja-e ezeket a várakozásokat. Ha igen, az pozitív jelzés lehet a hazai piacnak is, még akkor is, ha tudjuk, hogy a gazdasági-pénzügyi szféra történései gyorsan felülírhatják a leggondosabb prognózisokat is.

A kollekciójukat árveréseken gyarapítani akaró hazai műgyűjtőknek még bőven van idejük a felkészülésre, hiszen az aukciós piac nálunk még javában téli álmát alussza és május előtt inkább csak kamara-jellegű árverésekre kerül sor. Akik viszont műtárgyaik eladásának esélyeit mérlegelik, néhány hét múlva már döntési helyzetbe kerülhetnek és ezért árgus szemekkel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés