Előfizetői tartalom

Rossz irányba fogadtak a legnagyobb árupiaci spekulánsok

Portfolio
Rosszul időzítettek a hedge fundok, hiszen két hét után, a múlt szerdával végződött héten is tovább növelték kitettségüket a kukorica és a szójabab piacán, ám csütörtökön az amerikai mezőgazdasági hivatal (USDA) jelentését követően az árak meredek esésbe kezdtek. Az USDA ugyanis az elemzői várakozásoknál nagyobb készlet és termelési adatokról számolt be - írja a Reuters. A búza ára szintén csökkent, ám ez kapóra jött a spekulánsoknak, akik összességében továbbra is a búza árcsökkenésére fogadnak.

Az amerikai mezőgazdasági hivatal (USDA) becslése szerint a várakozásokat meghaladó tavalyi betakarításnak köszönhetően a kukorica és szója készletek meghaladhatják az elemzők korábbi várakozásait, noha történelmi léptékben így is alacsonyak maradnak az amerikai kukorica készletek. A kedvező körülmények miatt jól sikerülhet az idei búzatermés, miközben a világ búzakészlete...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés