Előfizetői tartalom

Vásárlással kezdték az évet az árupiaci spekulánsok

Portfolio
Az elmúlt hónapokban az olajon kívül szinte minden nyersanyag piacán az eladók domináltak. A mezőgazdasági termékek piacain 2010-ben kiépített pozíciókat tavaly év végére szinte teljesen leépítették a nagyobb spekulánsok, de az elmúlt hónapokban a nemesfémek iránt is csökkent a hedge fundok kereslete. Az idei év azonban pozitívan indult, a múlt szerdával végződött héten ismét jelentősen nőtt az agrártermékek iránti spekulatív kereslet, noha a nyitott nettó vételi pozíciók továbbra is alacsony szinten vannak. Bár az aranyat továbbra is adták a spekulánsok, a többi nemesfém iránti növekvő keresletnek hála a nemesfémek iránt nem változott az intézményi spekulánsok kereslete.

Az elmúlt héten tovább folytatódott a nyersanyagárak december közepe óta tartó emelkedése annak ellenére, hogy a dollár jól tartotta magát, a dollárindex továbbra is egy éves csúcsa közelében jár. Az, hogy a dollár erősödése ellenére is drágulni tudtak a nyersanyagok, nagy részben az olajnak volt köszönhető, amely piacát jelenleg különböző geopolitikai feszültségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés