Előfizetői tartalom

Fontos szinteket tört át az arany felfelé

Portfolio
Az elmúlt napok megpihenése után újult erővel indultak felfelé a nemesfémek. Az ezüst közel 4 százalékot drágult és árfolyama 30 dollár fölé emelkedett, míg az arany 1,75 százalékos árfolyam-emelkedés után a - fontos technikai szintnek számító - 200 napos mozgóátlag felett, 1638 dolláron áll. A december végi kitárazások miatt egyes elemzők rövid távon kisebb fellendülést várnak a piacon - írja a Bloomberg.

Az elmúlt napok gyengélkedése után a dollár enyhe leértékelődésével párhuzamosan a nemesfémek újult lendülettel indultak meg felfelé. Az arany 1,75 százalékos drágulást követően 1638 dollárba kerül már, ami év eleje óta 4,6 százalékos emelkedésnek felel meg. A mai árfolyam-emelkedés azonban annyiban különleges, hogy ezzel az arany áttörte a technikailag fontos 200...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés