Előfizetői tartalom

Ismét felülteljesítették a műtárgyak a részvényeket

Portfolio
A műtárgyak 2010 után tavaly is jobban teljesítettek, mint a részvények. Ezzel az elmúlt 10 évből 6-ban nagyobb hozamot lehetett elérni a műkincsekkel, mint a vállalati papírokkal - a főként festmények árváltozását tükröző Mei Moses All Art index szerint. A vezető műtárgy index az elmúlt évtizedben évente átlagosan 7,8 százalékot emelkedett, jelentősen felülteljesítve a legfőbb amerikai részvényindexet, köszönhetően a gyorsan növekvő kínai keresletnek - írja a Financial Times.

2010 után 2011-ben is felülteljesítették a műkincsek a részvényeket. A műkincspiac vezető indexe, a Mei Moses All Art index 11 százalékot emelkedett tavaly, miközben a részvénypiacokon az árfolyamesés dominált. Az index leginkább a New-Yorkban és Londonban értékesített festmények árváltozását mutatja. Miután az S&P 500 index tavaly nullában zárt, a Mei Moses index felülteljesítése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés