Előfizetői tartalom

Csökkentette arany célárát a Barclays és az HSBC

Portfolio
Két nagyobb befektetési bank, a Barclays, és a HSBC egyaránt csökkentette az aranyra vonatkozó év végi célárát. Mindkét bank az euró gyengülésével (illetve dollár erősödésével), a fizikai aranykereslet visszaesésével és egyéb technikai tényezőkkel magyarázták a célárak csökkentését. A Barclays 1850, míg a HSBC elemzője 1875 dolláros aranyárat valószínűsít 2012 végére. Eközben az indiai Reliance Capital az inflációs nyomás, az alacsony kamatok és a globális makrogazdasági bizonytalanságok miatt optimista a legfőbb nemesfémmel kapcsolatban.

Két neves bank, a Barclays és a HSBC egyaránt csökkentette az aranyra vonatkozó év végi célárát. A HSBC vezető árupiaci elemzője 2012 végére 1850 dolláros unciánkénti aranyárat valószínűsít, míg idáig 2025 dollárt várt. A célár csökkentését elsősorban az euró gyengélkedésével, a részvénypiaci veszteségek miatti arany pozíció likvidálásokkal és a visszaeső...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés