Előfizetői tartalom

Ismét arany, ha baj van?

Portfolio
Negyedik napja drágul az arany annak ellenére, hogy a dollár továbbra is igen erősen tartja magát. A nemesfémek drágulása mögött ezúttal ismét a "biztonságos menedék" funkció állhat, hiszen az európai adósságválság és az iráni feszültségek miatt a befektetők ismét menedéket keresnek - írja a Reuters. A tavaly 10,1 százalékot drágult arany unciája jelenleg 1620 dollárba kerül.

Negyedik napja drágul az arany annak ellenére, hogy a dollár igen erős (az euróval szemben továbbra is az egyéves csúcspontja közelében áll). Az arany árfolyama ma 0,6 százalékkal került feljebb, év eleje óta viszont már 3,5 százalékot emelkedett, miután ismét biztonságos menedékként tekintenek a decemberben több mint 10 százalékot eső nemesfémre. A legnagyobb feszültséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés