Előfizetői tartalom

Rossz hír a nyersanyagoknak: lassul a kínai gazdaság

Portfolio
Kína "relatíve nehéz" negyedév elé néz, az export és az ingatlanpiaci beruházások csökkenésével ugyanis jelentősen nőttek a növekedési kockázatok - mondta Kína miniszterelnöke, Ven Csia-pao a Bloomberg szerint. A növekedési kilátások romlása viszont igen negatív hír az árupiacok, kiváltképp az ipari fémek számára, hiszen Kína ezen nyersanyagok legnagyobb fogyasztója. a kereslet visszaesése tehát igen komoly hatással lehet a fémek árának alakulására is.

A kínai gazdaság egy "relatíve nehéz" negyedév előtt áll, a növekedési kockázatok mellett ugyanis az inflációs kockázatok is fokozódnak -mondta Kína miniszterelnöke, Ven Csia-pao. A gazdasági növekedésre komoly kockázatokat jelent, hogy az európai gazdasági gondok miatt csökken a kínai áruk export kereslete, lassulnak a kínai ingatlanpiaci beruházások, és egyre gyengébb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés