Előfizetői tartalom

Lezárult a decemberi aukciós dömping - 56 milliós volt a legdrágább kép

Portfolio
A Kieselbach Galéria tegnapi árverésével lezárult a decemberi aukciós dömping. Az utolsó három hétben a piac szinte valamennyi fontos szereplője porondra lépett és a gyűjtők több ezer műtárgy között válogathattak. Miközben mennyiségi értelemben a kínálat gazdag volt, minőségi értelemben továbbra is elmaradt az elmúlt évtized első felének-közepének választékától. A legnagyobb várakozás ezúttal is a "két nagy", Virág Judit és Kieselbach Tamás galériájának szereplését előzte meg. A két hasonló merítésű tételsorban a Kieselbachnál valamivel több volt a csúcsmű, míg a Virág Judit Galéria kínálata egyenletesebb minőségű volt. A legtöbbet Szinyei Merse Szerelmespárjáért fizettek, 56 millió forintot.

A Kieselbach Galéria tegnapi árverésével lezárult a decemberi aukciós dömping; az utolsó három hétben a piac szinte valamennyi fontos szereplője porondra lépett és a gyűjtők több ezer műtárgy között válogathattak. A képzőművészeti árverések kínálatában a 20. század első felében született magyar alkotások domináltak, de széles volt a 19. századi művek választéka...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés