Előfizetői tartalom

Aggódnak a hozamok miatt a német nyugdíjalapok

Portfolio
A német vállalati nyugdíjalapok között nőtt azoknak a száma, amelyek a kamatlábkockázatot fedezik, hiszen a befektetők többsége már jobban aggódik a kamatlábak miatt, mint az inflációért - derült ki a Towers Watson tanácsadó cég legfrissebb felméréséből. A cég tanulmánya arra is rámutatott, hogy a sorrendben harmadik fő kockázati tényező a devizakockázat, amelyet a válaszadók fele szerint kezelnek is a nyugdíjalapok. A befektetők konzervatív stratégiát követnek, a vagyon 59 százaléka kötvényekben van, a perifériás kitettségüket pedig jelentősen leépítették a feltörekvő piacok javára - írja a Investment & Pensions.

A Towers Watson németországi befektetési kapcsolattartási vezetője szerint a borongós gazdasági környezetben a nyugdíjalapoknál jelentősen megnőtt a pénzpiacokkal, a kamatlábakkal és az inflációval kapcsolatos félelem. A szakértő szerint az alapok közül egyre többen mozdulnak el a dinamikus fedezési technikák irányába, az eszközök és a források megfeleltetése egyre fontosabbá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés