Előfizetői tartalom

Jó befektetési lehetőséget tartogatnak a vállalati kötvények (OTP)

Portfolio
Jövő évben is egy csapkodó, volatilis piacra számítanak az OTP Alapkezelő szakemberei, nincs igazi irány a piacokon, a hagyományos "buy and hold" stratégiával nem nagyon lehet hozamot csinálni. A kedvezőtlen környezetben felértékelődik a minden körülmények között pozitív hozamra törekvő stratégia, az abszolút hozamú stratégia jelentősége. A befektetők körében is népszerűek ezek a termékek, ahogy az alapkezelői menedzserei elmondták, nagyon széles körben lehet befektetni, és eső piacokon is lehet hozamot elérni. A szakértők szerint 2012-ben az egyik nagy sztori az eurós kötvények lehetnek, amelyek a bankok agresszív eladásai miatt attraktív szintekre estek le.

A harmadik negyedév végéig összességében ebben az évben 374,5 milliárd forint áramlott ki a hazai befektetési alappiacról, a legnagyobb tőkekiáramlás a részvényalapokat (főként zártkörű) érintette a nyugdíjpénztári változások miatti állami visszaváltások következményeként. A változó piaci környezetben, amikor nem nagyon van egyértelmű trend a piacon, érzékelhető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés