Előfizetői tartalom

Nem érdemes most nagy értékű festményeket piacra dobni

Portfolio
A nemzetközi aukciós piac kilábalóban van a 2008-2009-es hullámvölgyből, hiszen egyre több a vásárló az aukciókon, az árak pedig ismét felfelé vették az irányt a válság zuhanása után. Az élénkülés a hazai piacon egyelőre alig tapasztalható, igaz a két nagyágyú, a Virág Judit és a Kieselbach Galéria csak az elkövetkező napokban lép színre. A nagy értékű művek továbbra is csak ritkán kerülnek árverésre, hiszen sem komolyabb kereslet nem mutatkozik irántuk, az eladók pedig csak vészszükség esetén bocsátják áruba drágább műkincseiket, hiszen rendszerint igen nyomott áron képesek csak túladni rajtuk. Rekord árakra így idén nem számíthatunk.

A nemzetközi aukciós piac kilábalóban van a 2008-2009-es hullámvölgyből, és legalább részben levonni látszik az azt megelőző csúcsidőszak tanulságait is. Ez egyfelől azt jelenti, hogy visszatérőben van a vásárlási kedv, ugyanakkor a két-három évvel ezelőtti drasztikus árzuhanás megfontoltabbá tette a piaci szereplők nagy részét. A vezető nemzetközi aukciósházak jóval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés