Előfizetői tartalom

Rázós év vár ránk (ING)

Portfolio
Kihívásokkal teli év áll előttünk, 2012 első felében nagyon sok még nyitott kérdésre választ kaphatunk. Az ING Alapkezelő befektetési igazgatója szerint a piac rá fogja kényszeríteni az EU-t, hogy az adósságválságot megoldja egy szorosabb fiskális fegyelemmel. Nagy Jenő szerint az alap forgatókönyv szerint az eurózóna nem esik szét, hiszen nagy a politikai elhatározás az egység mellett. Magyarországra kitérve elmondta a szakértő, hogy az IMF-fel a megállapodás szinte biztos, amennyiben ez be is következik, akkor az stabilizálhatja a deviza-, kötvény- és részvénypiacot. Az ING alapkezleőnél személyi változások ellenére az alapkezelő stratégiája nem változott meg, a fő cél, hogy a fő partnereikkel a kapcsolatot szorosabbá fűzzék, ezen felül jogszabályi változások miatt a luxemburgi alapok értékesítése is hangsúlyosabbá válhat - hangzott el a mai sajtóbeszélgetésen.

A piacok kikényszerítik a döntést Rendkívül rázós év lesz 2012 Nagy Jenő, az ING Alapkezelő befektetési igazgatója szerint. Úgy gondoljuk, hogy az első negyedév vagy félév arról fog szólni, hogy az EU döntéskényszer már nem húzható tovább, a piacok ki fogják kényszeríteni a beavatkozást tagországi szinten. Az eurózóna helyzete azért nehéz, mivel egy valutaövezethez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés