Előfizetői tartalom

Egyre többen spórolnak így a kamatadón

Portfolio
A tartós befektetési szerződések mindössze 2010 elejétől érhetők el, az idő függvényében akár teljes kamatadó mentességet biztosító konstrukció a lakosság körében egyre népszerűbb. A Portfolio.hu legfrissebb gyűjtése szerint a bankoknál 500 milliárd forint van betétekben és értékpapírokban a kedvezményt biztosító számlákon, amelyek száma elérheti a 130 ezret. Az átlagos vagyon a számlákon 4 millió forint körüli, ami azt jelenti, hogy jellemzően a nagyobb megtakarítással rendelkezők használják a tbsz-t, ezt mutatja az is, hogy a betéti oldal mellett nagyobb népszerűségnek örvend az értékpapír oldal, ahol többek között befektetési alapokat, kötvényeket és részvényeket is el lehet helyezni. A kilátásokat illetően mindenki optimista, átmeneti megtorpanást egyedül a végtörlesztés okozhat.

Az év vége rohamosan közeledik, ez az időszak azért is érdekes bankok számára, hiszen az év végén általában megnő a megtakarítási kedv. Bő egy évvel ezelőtt néztük meg, hogy miként állnak az akkor még bevezető évüket élő tartós befektetési szerződések. A 2010. szeptemberi összesítésünk szerint 200 milliárd forint volt a számlákon elhelyezve, a gyűjtésünkből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés