Előfizetői tartalom

Aukciós dömping a karácsony közeledtével

Portfolio
Ha csak az árverések számát nézzük, azt hihetnénk, a hazai műkereskedelem túl van a válságon, hiszen november vége és karácsony között az aukciós piac gyakorlatilag valamennyi szereplője színre lép. A karácsonyi felpezsdüléstől eltekintve viszont, ha a kínálat minőségét és még inkább az eredményeket tesszük vizsgálódásunk tárgyává, akkor már most, a szezon félidejében megállapítható, hogy még csak nagyon halványan pislákol a fény az alagút végén. A drágább, 10-50 millió forintos képekre ugyanis alig akad vevő, az eladók is inkább kényszerből lépnek piacra.

Ha csak az árverések számát nézzük, azt hihetnénk, a hazai műkereskedelem túl van a válságon, hiszen november vége és karácsony között az aukciós piac gyakorlatilag valamennyi szereplője színre lép. Felsorakoztak a rajtvonalnál mindazok, akik korábbi menetrendjüket követték a szűk esztendőkben is; de ott vannak az elmúlt évben színre lépett új szereplők, mint a Biksady...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés