Előfizetői tartalom

Kamatadó emeléssel próbálkozik a dán kormány

Portfolio
A dán kormány az adórendszerben több helyen is változtatásokat eszközölt, amelyek a nyugdíjrendszert is érintik. Korábban a terv az volt, hogy kivezetik az adókedvezmények köréből a vagyonkezelési költségek levonhatóságát, azonban erre egyelőre nem kerül sor - írja az IPE. Helyette a nyugdíjprogramokban lévő befektetések hozamára vonatkozó adót emelik meg, méghozzá 15 százalékról 15,3 százalékra. Szakértők szerint a végeredmény ugyanaz, a kormánynak szüksége van bevételekre, ezt pedig most többek között úgy teszik meg, hogy a nyugdíj-megtakarítások hozamaira nagyobb adót vetnek ki.

Az adórendszerért felelős miniszter szerint a konzultációk és a törvény parlamenti elfogadása közben rádöbbentek arra, hogy jelenlegi formájában a törvény nem vihető át. A kormány szándékai szerint ki fogják vezetni a kedvezményt az adórendszerből, azonban 2014-ig egészen biztosan megmarad. Az illetékes szervezetekkel addig is a törvény végső formájának a kivitelezésén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés