Előfizetői tartalom

Elvesztette az arany a "biztonságos menedék" szerepét?

Portfolio
Az elmúlt hónapokban egyre többen kérdőjelezték meg az arany "biztonságos menedék" szerepét, miután az európai adósságválság eszkalálódása ellenére az arany árfolyama szeptember vége óta szoros együttmozgást mutatott a gyengén muzsikáló részvényekkel. Bár az elmúlt hónapokban az arany valóban nem viselkedett menedékként, nem szabad elfelejteni, hogy a nemesfém idén a szeptemberi mélyrepülése ellenére is 20 százalékos pluszban van, és az egyik legjobban teljesítő eszköz a részvények, kötvények és nyersanyagok között.

A történeti tapasztalatok is azt mutatják, az arany általában valóban jobban teljesített olyan időszakokban, amikor a gazdaságot (főként az amerikait) recesszió, vagy magas infláció sújtotta, és gyakran akkor is, amikor például a legfőbb amerikai részvényindex, az S&P 500 gyengélkedett. Az arany nem csak, hogy hosszú időn keresztül töltötte be a pénz szerepét, de még napjainkban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés