Előfizetői tartalom

Megtakarítás: hatalmas léptekkel haladnak a fejlődő országok

Portfolio
Egy közelmúltban közzétett tanulmány szerint új csúcsra emelkedett globálisan a háztartások pénzügyi vagyona, az Allianz Global Investors becslése szerint közel 100 ezer milliárd eurót tesz ki ez a vagyon. A szakadék hatalmas a fejlett és fejlődő országok között, míg a gazdagabb országokban az átlagos vagyon 90 ezer euró, addig a szegény országokban mindössze 2000 euró. Az évtized azonban nem volt elvesztegetett a fejlődő országok számára, hiszen rohamos tempóban növekszik utóbbi régióban vagyon, a differencia pedig harmadára esett vissza. A kelet-európai térség nagyobb áldozatok nélkül megúszta a válságot, azonban a lakosság 70 százaléka még így is a szegényebbek közé tartozik, és egyelőre nincs esély a kitörésre.

A 2011. december 7-én, szerdán megrendezésre kerülő Portfolio.hu Öngondoskodás Reggelin többek között erről a témáról is szó lesz. Ne maradjon le az eseményről. Az utolsó helyek még kiadók! Új csúcsra emelkedett a háztartások pénzügyi vagyona globálisan, az Allianz Global Investors (AGI) 50 országot lefedő tanulmánya szerint 2010-ben 6 százalékkal 95 300 milliárd...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés