Előfizetői tartalom

A pénzügyi tudatosság fejlesztése hosszú folyamat

Portfolio
A lakosság többsége nagyon bizonytalannak látja a jövőt, ez pedig tükröződik a megtakarítási időtávban is. Sokan vannak, akik nem tehetik meg, hogy megtakarítsanak, akik viszont élhetnek ezzel a lehetőséggel, azok is jellemzően az éven belüli megtakarítási termékeket keresik. Igaz az OTP Öngondoskodás Index alapján a válaszadók többsége szerint nem lesz elegendő az állami nyugdíj a tisztes öregkori nyugdíjhoz, azonban 62 százalék továbbra is azt mondja, hogy ennek a feladata az államé. A hosszabb távú pénzügyi gondolkodásban nagyobb időtávon lehet érdemi változást elérni, hiszen nem elsősorban értékesítési kérdésről van ugyanis szó, sokkal inkább a pénzügyi tudatosság erősítéséről, a lakossági pénzügyi edukációjáról - véli az OTP Bank lakossági bankszámla és betéti főosztály igazgatója, Turny Ákos.

A 2011. december 7-én, szerdán megrendezésre kerülő Portfolio.hu Öngondoskodás Reggelin ott lesz Turny Ákos is. Ne maradjon le az eseményről. Az utolsó helyek még kiadók! Portfolio.hu: Ebben az évben jöttek ki az OTP Bank Öngondoskodás Indexszel. A legfrissebb eredmények alapján mit tud mondani, az emberek hogyan állnak hozzá az öngondoskodáshoz? A nyugdíjra terveznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés