Előfizetői tartalom

Nagy takarítást tartanak a kínaiak az online tőzsdék körében

Portfolio
Hadjáratot indított a kínai hatóság a gombamód szaporodó tőzsdékkel szemben. Az országban ugyanis több mint 300 nem legálisan működő elektronikus kereskedési platform működik, amelyeken szinte bármivel lehet kereskedni. Ezeken a piacokon azonban gyakran merült fel csalás vagy manipuláció gyanúja, így a hatóságok konszolidálni szeretnék a piacot - írja a Financial Times.

Több száz szabályozatlan elektronikus kereskedési platformot készülnek megrendszabályozni a kínai hatóságok. Az utóbbi években ugyanis gombamód szaporodtak a részvényektől kezdve, a különböző derivatív termékeken, műkincseken és nyersanyagokon át, biztosítási termékekig mindenfélét kínáló elektronikus rendszerek, amelyeket a helyi hatóságok engedélyeztek, hogy fokozzák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés