Előfizetői tartalom

Megugrottak a hozamok - nőtt a befektetési alapok vagyona

Portfolio
Az októberi hónap némi megnyugvást és komoly felpattanást hozott a részvény- és árupiacokon, ami több éve nem tapasztalt, kiemelkedően jó hozamok elérését tette lehetővé a hazai befektetési alapok számára. A részvény- és árupiaci alapok vezényletével a hazai befektetési alap szektor összességében 2,6 százalékos hozamot könyvelhetett el egy hónap alatt úgy, hogy valamennyi alapkategória nyereséget hozott. Sajnos a kép azonban nem ennyire derűs, a forint gyengülése, és a globális problémák megoldatlansága továbbra is komoly bizonytalanságot okozott a befektetők körében, amely szinte valamennyi alapkategóriánál tőkekivonáshoz vezetett, nem is beszélve arról, hogy az októberi 131 milliárd forintnyi devizahitel végtörlesztés szintén komoly 10 milliárdokkal apaszthatta az alapok vagyonát. A hazai befektetési alapok vagyona a hozamoknak hála összességében április óta először emelkedett, és október végén 3535 milliárd forintot tett ki - a BAMOSZ adatai szerint.

A nyári és ősz eleji turbulens időszakot követően októberben némileg oldódott a feszültség a világ pénz- és tőkepiacain, az európai adósságválság megoldása azonban váratott magára, ahogy a globális növekedési félelmek sem oszlottak el teljesen. A befektetői hangulat javulásának köszönhetően a főbb tőzsdeindexek felpattantak a több éves mélypontokról, a világ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés