Előfizetői tartalom

Szabadulnak az agrártermékektől a spekulánsok

Portfolio
Az európai adósságválság megoldatlansága, valamint az európai és kínai növekedési félelmek továbbra is nyomás alatt tartják az árupiacokat, ahol a november 15-vel végződött héten 2,6 százalékkal csökkent az S&P GSCI árupiaci index értéke, és összességében tovább esett a hedge fundok és egyéb intézményi befektetők spekulatív kereslete is - derült ki a CFTC adataiból. Főként az agrártermékek népszerűsége esett a spekulánsok körében, miközben az olaj, és a nemesfémek piacán tovább növelték kitettségüket a legnagyobb befektetők - írja a Bloomberg.

Összességében csökkentették árupiaci kitettségüket a legnagyobb intézményi befektetők és hedge fundok a november 15-vel végződött héten, a nettó vételi kontraktusok száma ráadásul 10 százalékkal csökkent, amire utoljára szeptember végén volt példa- derül ki a CFTC adataiból. A 24 nyersanyagból álló S&P GSCI árupiaci index 2,6 százalékot esett a hét nap során. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés