Előfizetői tartalom

Nincsenek tisztában a nyugdíjjal az amerikaiak

Portfolio
A világ egyik legnagyobb vagyonkezelője készített egy felmérést, hogy az amerikai emberek mit gondolnak a nyugdíjazásról, és az életkörülményeikről, lehetőségeikről. A második világháború után született "boomer" generáció Amerikában közel 76 millió embert jelent (a teljes lakosság negyedét), ezek az emberek pedig a következő 20 évben nyugdíjba fognak menni. Elvileg őket kellene, hogy a leginkább foglalkoztassa, milyen életszínvonalat tudnak majd a nyugdíjban elérni - írja a MarketWatch.

Többek között ilyen és ehhez hasonló témákról is szó lesz a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciáján. A félnapos eseményen a vagyonkezelési szektor megújulása áll a középpontban. A felmérés azonban mást mutatott, hiszen akiknek már csak 5 évük van hátra a nyugdíjig, azok közül minden harmadik ember még sosem fogott neki, hogy kiszámolja mennyi nyugdíjra számíthat....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés