Előfizetői tartalom

Sokkal tovább kell dolgozni, hogy a nyugdíj biztosítva legyen

Portfolio
Az amerikai emberek felkészültek arra, hogy tovább dolgozzanak, annak érdekében, hogy több megtakarítást gyűjtsenek össze, amely a nyugdíjban jövedelem-kiegészítést jelenthet - derül ki a Wells Fargo felméréséből. A megkérdezettek 76 százaléka szerint szükség esetén sokkal fontosabb, hogy megtakarítást gyarapítsák, mint időben menjenek el nyugdíjba. Mindössze 20 százalék gondolkozik úgy, hogy a kötelező nyugdíjkorhatár szent és sérthetetlen, és bármi legyen is, 65 éves korban elmennek nyugdíjba. A felmérést a Wells Fargo olyan felnőttek körében végezte el, amelyek háztartási jövedelme, vagy vagyona 25 000 és 100 000 dollár között van.

Többek között ilyen és ehhez hasonló témákról is szó lesz a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciáján. A félnapos eseményen a vagyonkezelési szektor megújulása áll a középpontban. A bank elnökhelyettesem Joseph Ready szerint "a 80 az új 65", ami azt jelenti, hogy a kötelező 65 éves korhatár helyett nagyon sokan úgy látják, hogy sokkal tovább kell dolgozniuk, ha a megélhetésüket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés