Előfizetői tartalom

Az arany jelentős emelkedésére spekulálnak az opciós piacokon

Portfolio
Az európai adósságválságnak hála, a befektetők továbbra is az arany jelentős emelkedésére számítanak. A legnagyobb arany befektetési alap befektetési jegyeire utoljára augusztus elején kötöttek ennyivel több vételi, mint eladási opciót. Ráadásul a jelenleg 172 dolláros befektetési jegyre jövő júniusi határidővel leginkább már 220 dolláros vételi opciókat kötnek, ami 28 százalékos emelkedésnek felelne meg - írja a Bloomberg.

Augusztus elején voltak utoljára ennyire optimisták az arannyal kapcsolatban az opciós kereskedők. A legnagyobb fizikai arannyal fedezett tőzsdén kereskedett befektetési alap (ETF), az SPDR Gold papírjaira ugyanis augusztus 8-án kötöttek utoljára másfélszer több vételi, mint eladási opciót - derül ki a Bloomberg adataiból. A vételi opció megvásárlásával a befektető jogot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés