Előfizetői tartalom

Az infláció miatt aranyba menekülnek az indiai befektetők

Portfolio
Az indiai befektetők a kötvény- és egyéb pénzpiaci befektetéseik helyett egyre inkább az aranyba fektetik pénzüket, mivel a magas - 9 százalékot meghaladó - infláció miatt ezek a befektetések már nem képesek reálhozamot sem fizetni. A befektetők reménye szerint az arany viszont megőrzi értékét, így az inflációs időszakban jól teljesíthet más eszközökhöz képest - írja a Bloomberg. Az indiai piac önmagában nem elég nagy ahhoz, hogy érdemben befolyásolja az arany árát, az inflációs probléma viszont egész Ázsiát érinti.

Úgy tűnik az indiaiak kitáraznak a kötvényekből és visszavonják pénzüket a biztonságos megtakarítási programokból, és aranyba fektetik tőkéjüket. Bár az indiai befektetési piac mérete nem akkora, hogy önmagában befolyásolja az arany piacot, hiszen a kötvényalapok szeptemberi tőkekiáramlása körülbelül 24 millió dollár volt, az arany alapok pedig rekord szintre emelkedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés