Előfizetői tartalom

A nyugdíjpénzekből kimentett ír bankok nagyot estek

Portfolio
Az ír kormány bő egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy az állami nyugdíjalap vagyonának egy részét arra használja föl, hogy a bajba jutott bankokat kimentse. A befektetés egyelőre csak viszi a pénzt, 2011 harmadik negyedévében például az Allied Irish Banks és a Bank of Ireland kitettség 36,5 százalékkal csökkent - írja az IPE. Érdekes, hogy a piaci portfólió a nagyobb részvénypiaci esések ellenére is pozitív negyedéves eredménnyel büszkélkedhetett, részben azért, mert alulsúlyozták a részvényeket, és opciókkal védekeztek a volatilitás ellen.

Többek között ilyen és ehhez hasonló témákról is szó lesz a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciáján. A félnapos eseményen a vagyonkezelési szektor megújulása áll a középpontban. Az ír állami nyugdíjalap vagyona a harmadik negyedévben közel 30 százalékkal csökkent, köszönhetően a portfóliójában lévő két ír banknak. Az alapot azért hozták létre, hogy a jövőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés