Előfizetői tartalom

Védve vannak a görög csőd ellen a német nyugdíjalapok

Portfolio
Németország legnagyobb nyugdíjalapja, az 53 milliárd eurót kezelő Bayerische Versorgungskammer (BVK) nem aggódik túlzottan egy esetleges görög csőd miatt, hiszen a nyugdíjalapnak mindössze 0,2 százalékos kitettsége van az állandó nehézségekkel küszködő ország felé - írja az IPE. A Bajorországi állami nyugdíjalap, amely az önfoglalkoztatók (például orvosok, jogászok, építészek) állami nyugdíjáról gondoskodik szintén biztonságban érezheti magát, hiszen Spanyolország és Olaszország felé minimális kitettséggel rendelkezik.

Többek között ilyen és ehhez hasonló témákról is szó lesz a Portfolio.hu Öngondoskodás konferenciáján. A félnapos eseményen a vagyonkezelési szektor megújulása áll a középpontban. A nyugdíjalapok természetesen vásárolták a periféria országok kötvényeit azért, hogy a portfóliójukat diverzifikálják, azonban ezeknek a mértéke sosem volt olyan nagy, hogy az visszafizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés