Előfizetői tartalom

Éveken belül duplázódik az ázsiai alappiac

Portfolio
A Citigroup tanulmánya szerint az ázsiai befektetési alappiac a következő négy évben dinamikus vagyonnövekedést tud majd felmutatni - írja a Bloomberg. Mindez több tényező is táplálja, egyrészt a magas gazdasági növekedésnek hála a középosztály folyamatosan bővül, másrészt az állami és intézményi befektetők egyre inkább hajlandóak az alapkezelési szektor segítségét kérni a megtakarítások kezelésére.

Az ázsiai alapkezelési piac - nem számítva a Japán piacot - hatalmas növekedés előtt áll a következő években, egy friss tanulmány szerint a kezelt vagyon 2015-ig a duplájára emelkedhet, köszönhetően a növekvő középosztálynak, illetve az egyre nagyobb állami, nyugdíjalap és biztosítói keresletnek. A Citigroup és a Mirae Asset Global Investment tanulmánya alapján a jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés