Előfizetői tartalom

K&H: az év végéig jobb óvatosnak lenni

Portfolio
A befektetési alapok piacán az adatok akár egy trendfordulót is jelezhetnének, hiszen az utóbbi hónapokban az alapokból a befektetők kivonták a pénzüket, míg a betétek állománya emelkedett, szemben az év eleji helyzettel. A K&H Alapkezelő szerint nagy a bizonytalanság, egyelőre nem lehet látni pontosan, hogy milyen hatással jár a végtörlesztés, miközben az állományok csökkenése ellen szól, hogy az utolsó negyedév általában nagyobb befektetési rohamot szokott hozni az alapszektorban. A K&H sajtótájékoztatóján elhangzottak alapján az óvatosság rajzolódott ki, nagyon sok a bizonytalanság mind nemzetközi, mind hazai oldalon, ezért a kevésbé kockázatosabb eszközök felülsúlyozása lehet jó megoldás az utolsó negyedévben, valamint a deviza eszközök (dollár, euró) előnyben részesítése.

A K&H Alapkezelő nem szenvedett el vagyoncsökkenést az elmúlt időszakban, hiszen minimális volt a nyugdíjpénztári kitettsége, a kezelt vagyon lakossági befektetési alapokban és intézményi vagyonkezelésben van. A K&H portfóliójára mindig is a biztonság volt a jellemző, az átlagos piaci kitettséghez képest jelentősen magasabb volt a pénzpiaci és a tőke- és hozamvédett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés