Előfizetői tartalom

Átrendeződhet az alappiac a végtörlesztés miatt

Portfolio
A kedvezményes devizahitel-végtörlesztés erőteljesen morzsolja majd a lakossági megtakarításokat, a nyugdíjpénztári vagyonátadás után újabb összegek áramlanak majd ki a befektetési alapokból is, 2012-től azonban már megindulhat egy lassú növekedés. Az idei visszaváltás elsősorban a pénzpiaci, a kötvény-, valamint a nyíltvégű ingatlanalapokat fogyaszthatja 100 milliárd forint körüli összegben, jövőre pedig a kiköltekezés miatt a kisebb összegű, rendszeres megtakarításokra épülő alapok, valamint a tőke és hozamvédett konstrukciók lehetnek népszerűek a Pioneer Alapkezelő szerint.

A közvélemény kutatások szerint a lakáscélú devizahitel állomány körülbelül ötödét törlesztheti vissza a lakosság, a megtakarításokat várhatóan több százmilliárd forinttal csökkentő akció a befektetési alappiacot sem hagyja majd érintetlenül. Vízkeleti Sándor, a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója szerint a részvényalapok és a tőke- és hozamvédett alapoknál...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés