Előfizetői tartalom

Óriási iramban veszik az aranyat a jegybankok

Portfolio
A korábbi várakozásokat is jócskán felülmúlhatja a jegybankok idei aranyvásárlása. A feltörekvő országok központi bankjai mellett az idei év első felében már az európai bankok is nettó vásárlókká váltak összességében, így idén akár már nettó 500 tonna arannyal is bővülhet az országok aranytartaléka, míg tavaly mindössze nettó 77 tonnát vásároltak a jegybankok - írja a MoneyControl, a GFMS adataira hivatkozva.

A központi bankok idén akár nettó 500 tonna aranyat is vásárolhatnak - derült ki a Thomson Reuters GFMS előrejelzéséből. Egy hónappal korábban még nettó 336 tonnányi jegybanki aranyvásárlást valószínűsítettek az elemzők. A 90-es években még az aranytartalék leépítésén fáradoztak a világ jegybankjai, a fokozódó inflációs félelmek és a devizák esetleges elértéktelenedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés