Előfizetői tartalom

Az arany esésétől tartanak már egyes aranybányák

Portfolio
Tíz éve nem történt olyan, hogy az aranybányák két egymást követő negyedévben fokozták volna határidős aranyértékesítésüket, védekezvén az arany árfolyamának esése ellen. Bár a nettó értékesítés viszonylag kis mennyiségű - mindössze 6 tonna volt - mindkét negyedévben, az idén további fedezeti pozíciók kiépítését várják a Thomson Reuters elemzői, ami ha egy fordulatot jelentene, igen kedvezőtlen folyamatokhoz vezetne az aranypiacon. Erre egyelőre azonban korai következtetni.

Az idei év második negyedévében ismét nettó eladási pozíciót vettek fel az aranybányák a határidős és opciós piacokon, amellyel a kitermelt nemesfém áresése ellen védekeznek. Arra, hogy két egymást követő negyedévben is növekedett volna az aranybányák nettó fedezeti pozíciója, 2001 óta nem volt példa. Bár az első és a második negyedévben is mindössze 6 tonnát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés