Előfizetői tartalom

Ha szeptember, akkor drágul az arany

Portfolio
A történelmi tapasztalatok alapján szeptember a részvények legrosszabb, viszont az arany legjobb hónapja. Az elmúlt 20 évben 16-szor emelkedett az arany árfolyama, átlagosan 2,5 százalékkal az első őszi hónapban. Az arany kiemelkedő szeptemberi teljesítménye főként kulturális szokásokkal magyarázható, amely minden ősz elején jelentősen növeli az arany iránti ékszerkeresletet - írja a SeekingAlpha. Természetesen a múltbeli tapasztalatok nem jelentenek semmiféle garanciát a jövőre nézve.

Hamarosan itt a szeptember, ami különösen érdekes a piacok szempontjából, hiszen míg az első őszi hónap a történelmi tapasztalatok alapján a részvénypiacok legrosszabb hónapja, az arany, valamint az aranybányászati cégek részvényeinek legjobb hónapja. Az elmúlt 40 év teljesítményeit elemezve az derült ki, hogy az arany szeptemberi teljesítménye tipikusan kiemelkedően jó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés