Előfizetői tartalom

Hogy fognak 17 ezer aranyrudat Venezuelába utaztatni?

Portfolio
Meglepő ötlettel állt elő a minap Venezuela elnöke Hugo Chavez. A politikus ugyanis úgy nyilatkozott, az ország külföldi bankokban és jegybankokban fekvő több száz tonna aranyát hazaszállítaná Venezuelába. Csakhogy több mint 10 milliárd dollár értékű aranytömböt átutaztatni az óceánon igen kockázatos és nem is olcsó. Nem is véletlen, hogy arany ilyen mértékű országok közötti szállítására utoljára 75 éve volt példa - írja a Reuters.

Nem akármilyen ötlettel állt elő Venezuela nem éppen nyugatbarát elnöke. Hugo Chavez ugyanis 211 tonna aranyat kíván Európából az ország fővárosába, Caracasba szállítani, a 365,8 tonnás aranytartalékából ugyanis ennyi fekszik amerikai és európai bankok és jegybankok trezorjaiban. Jelenleg 99 tonna aranya áll a Bank of England széfjében, a tervek szerint a többit különböző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés