Előfizetői tartalom

Hatalmasat esett tegnap az arany és az ezüst

Portfolio
Tegnap a negatív hírek ellenére is igen pozitív hangulat uralkodott az amerikai tőzsdéken, részben köszönhetően a tegnap megjelent kedvező kínai és európai feldolgozóipari adatoknak. A tegnap reggel még új csúcsokra mászó arany piacán ezért egy korrekció indult meg, az arany pedig napon belül közel 90 dollárt esett, amelyre több mint egy éve nem volt példa. Az emelkedő trend azonban folytatódhat, az arany már ismét több mint 1 százalékos pluszban jár.

Az arany tegnap az 1917,9 dolláros történelmi magasságból lefelé vette az irányt, és nap végére 1828 dollárig esett, vagyis közel 90 dollárt veszített értékéből. Ekkorát utoljára 2010 júliusában esett utoljára egy nap alatt a legfőbb nemesfém. Az arany augusztusban már 17 százalékot emelkedett, köszönhetően az egyre fokozódó recessziós félelmeknek, és a piaci bizonytalanságnak....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés