Előfizetői tartalom

Miért számít biztonságos menedéknek az arany?

Portfolio
Ha válság van, esnek a piacok és recesszió fenyeget, vagy ha magas infláció és államcsőd borzolja a kedélyeket, az arany gyakran ideális befektetési eszközként szolgál, amely nehéz helyzetben is jól teljesít. De vajon mi az oka annak, hogy a mögöttes gyakorlati értékkel szinte alig rendelkező nemesfém az egyik legnépszerűbb biztonságos menedékként ismert, és a világ egyik legsúlyosabb pénzügyi válsága során gyakorlatilag töretlen emelkedést mutatott? Az aranyat számos egyedi sajátosság jellemzi, és nem utolsó sorban egy igen hosszú történelmi háttér segíti, amely nagyon komoly bizalmat szolgáltat eziránt a fém iránt a befektetőkben. Az arany "biztonságos menedék" szerepére mi sem mutatja jobban, mint hogy július óta több mint 27 százalékot drágul, árfolyama pedig már 1900 dollár felett jár. Az aranyról, mint menekülő eszközről szóló írás, a biztonságos menedékként szolgáló eszközökről készülő sorozatunk első része.

Mi állhat az arany, mint biztonságos menedék mögött?. Tényleg működik az arany, mint biztonságos menedék? Az aranyra sokan úgy tekintenek, mint egy biztonságos menedékre, amely megtartja értékét, vagy akár jól is teljesít, amikor a gazdaságban, vagy a tőkepiacokon problémák vannak. Ha csak a legfrissebb trendeket nézzük, egyértelműen úgy tűnik, ha pánik van, és a befektetők...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés