Előfizetői tartalom

Érdekes megállapításra jutottak a frankkal kapcsolatban

Portfolio
Piaci pánikban a befektetők rémületen igyekeznek megszabadulni kockázatosabb eszközeiktől (részvényektől, nyersanyagoktól) és pénzüket biztonságosabb eszközökbe fektetni. A biztonságosabb eszközök közül kiemelkedik néhány, például az arany, vagy a svájci frank, amely kiemelkedően kedvelt a befektetők körében, az elmúlt hónapokban pedig jól látszott, hogy a részvénypiacok esésével párhuzamosan hasonló mértékben erősödtek. Csakhogy a svájci jegybank megelégelte a frank túlzott erősödését, így azóta a befektetők még inkább az arany felé fordultak.

Az elmúlt hónapokban kisebb pánik tört ki a nemzetközi tőkepiacokon, amely több éve nem tapasztalt részvénypiaci zuhanáshoz vezetett, ugyanakkor egyes "biztonságos menedéknek" számító eszközöknél (mint az arany, vagy a svájci frank) brutális erősödéshez vezetett. Ahogy együtt erősödött a svájci frank, és az arany, az arany frankban mért ára az elmúlt évben gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés